بررسی مجازات جرم تشویش اذهان عمومی

ارسال شده توسط وکیل پایه یک دادگستری در ۱۴۰۱-۱۱-۰۳
بررسی مجازات جرم تشویش اذهان عمومی
۳.۱
(۷)

اگر شما هم با عنوان جرم تشویش اذهان عمومی روبرو شده اید. و میخواهید پاسخ سوالهایی همچون چه جرائمی را تشویق اذهان عمومی میدانند؟ مجازات جرم تشویش اذهان عمومی چیست؟ را دریابید. حتما در ادامه مطلب بررسی مجازات جرم تشویش اذهان عمومی با بهترین وکیل خانواده در اصفهان همراه باشید. و اگر تا انتهای مقاله با تیم ما همراه باشید با شما از آزادی بیان یا تشویش اذهان عمومی خواهیم گفت .

تشویش اذهان عمومی چیست؟

در تعریف ساده جرم تشویش اذهان عمومی، میتوان گفت اگر شخصی نوشته یا مطالبی کذب و دروغین را به قصد برهم زدن افکار و امنیت روانی جامعه به صورت نقل قول، مستقیم یا غیر مستقیم به دیگری اعم از شخص حقوقی و حقیقی، مقامات رسمی و .. نسبت دهد. بدون توجه به اینکه ضرر مادی یا معنوی به فرد وارد خواهد شد یا نه، آن شخص به جرم تشویش اذهان عمومی مرتکب میشود.

برای مثال شخصی به دروغ شخصی دیگر را در یک نوشته دزد معرفی کند. و آن را منتشر کند. بدون توجه به اینکه این اخبار ساخته ذهن خودش است. یا از شخصی دیگر شنیده باشد. مجرم معرفی خواهد شد. با بهترین وکیل خانواده در اصفهان  همراه باشید. تا اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار دهیم.

چه جرائمی تشویش اذهان عمومی محسوب میشود؟

 در قانون مجازات اسلامی برای برخی از جرم ها باید اثبات شود. که پشت آن سوء نیت خاصی وجود دارد یا خیر. تشویش اذهان عمومی یکی از جرائمی است. که باید اثبات شود. از جرم هایی که باید قضد تشویش اذهان عمومی در آنها ثابت شوند. میتوان به تهدید کردن به بمب گذاری و نشر اکاذیب اشاره کرد.

  • تهدید کردن به بمب گذاری: شخصی که با قصد بر هم زدن امنیت کشور مدعی بمب گذاری در وسایل نقلیه عمومی شود. در واقع به جرم تشویش اذهان عمومی مرتکب شده است. بر اساس ماده ۵۱۱ قانون مجازات اسلامی وقتی شخصی تهدید و یا ادعای بمب گذاری در وسیله نقلیه عمومی را داشته باشد. به بیان بهترین وکیل خانواده در اصفهان علاوه بر جبران خسارت وارد شده به دولت شخص مدعی به ۶ ماه تا ۲ سال حبس محکوم خواهد شد. بهترین وکیل اصفهان این جرم را یکی از جرم های تشویش اذهان عمومی میداند. همچنین توجه داشته باشید که وسیله نقلیه باید عمومی باشد. در غیر این صورت جرمی رخ نخواهد داد.
  • نشراکاذیب: در واقع نشر اخبار و مطالب دروغین یا مطالبی که خلاف واقعیت باشند. که به منظور تشویش اذهان عمومی صورت گرفته، جرم محسوب میشود. در واقع مجرم مطالب و کارهایی را که میداند حقیقت ندارد را از قصد علیه اشخاص حقیقی،حقوقی، مقامات رسمی و… نشر میدهد.
بررسی مجازات جرم تشویش اذهان عمومی

شرط تحقق جرم

یکی از شروط تحقق جرم که بهترین وکیل اصفهان به آن اشاره دارد این است که اظهارات حتما باید مکتوب باشند. یعنی فرد باید با استفاده از نامه، مراسلات، شکواییه، عرایض، توزیع هرگونه اوراق چاپی یا خطی، چه با امضا و چه بی‌امضا، به نشر مطالب کذب بپردازد. تا مجرم شناخته شود. بهترین وکیل خانواده در اصفهان تاکید میکند. انتشار مکتوبات دروغین و کذب در فضای مجازی مثل اینستاگرام و واتساپ به قصد تشویش اذهان عمومی نیز جرم محسوب میشوند.

اگر علاقه مند به موضوع مفهوم اظهارنامه و هرآنچه که باید از آن بدانید هستید حتما به این مقاله سر بزنید .

آزادی بیان یا تشویش اذهان عمومی

در کشور ما هر شهروندی حق آزادی بیان دارد. از این رو میتوان نسبت به عملکرد حاکمیت انتقاد کرد.  تنها نکته ای که باید به آن توجه دشته باشید این است که این انتقاد همراه با نشر اکاذیب و مطالب خلاف حقیقت نباشد. که در اینصورت دیگر انتقاد محسوب نمیشود. و عملا تشویش اذهان عمومی خواهد بود. برای مثال فرض کنید. در طی مقاله ای نسبت به تورم به موجود در ایران انتقاد شود. در صورتی که آمار و ارقام بیان شده در مقاله با واقعیت همخوانی نداشته باشد. و به قصد تشویش اذهان عمومی انتشار یافته باشد. فرد مرتکب جرم شده است.

مجازات تشویش اذهان عمومی

از ابتدای مقاله بررسی مجازات جرم تشویش اذهان عمومی به صورت کلی در خصوص این جرم و شرایط تحقق آن اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دادیم. حال نوبت به دانستن مجازات این جرم است.  بهترین وکیل خانواده در اصفهان بیان میکند. طبق ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی اگر ثابت شود.

۱. مبنای قانونی جرم تشویش اذهان عمومی

مجازات این جرم در قوانین مختلف ایران، از جمله قانون مجازات اسلامی و قانون جرایم رایانه‌ای تعیین شده است.

۲. مواد قانونی مرتبط با مجازات تشویش اذهان عمومی

ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده)
طبق این ماده:
“هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی، اکاذیب را به هر نحو انتشار دهد، علاوه بر اعاده حیثیت، به حبس از دو ماه تا دو سال و یا شلاق تا ۷۴ ضربه محکوم خواهد شد.”

🔹 این ماده نشان می‌دهد که قصد آسیب رساندن یا برهم زدن آرامش عمومی در تحقق این جرم نقش اساسی دارد.

ماده ۱۸ قانون جرایم رایانه‌ای
در صورتی که جرم تشویش اذهان عمومی از طریق اینترنت و فضای مجازی رخ دهد، مجازات سنگین‌تری در نظر گرفته شده است:
“هرکس به قصد تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی، با انتشار اکاذیب در سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی، به مردم ضرر برساند، به حبس از ۹۱ روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال محکوم می‌شود.”

🔹 این ماده شامل انتشار اخبار نادرست در شبکه‌های اجتماعی، سایت‌های خبری و پیام‌رسان‌ها نیز می‌شود.

۳. تشدید مجازات در شرایط خاص

اگر تشویش اذهان عمومی همراه با اقدامات براندازانه، تحریک مردم به اغتشاش یا آسیب به امنیت ملی باشد، ممکن است مرتکب تحت عنوان جرایم امنیتی یا تبلیغ علیه نظام نیز مورد پیگرد قرار گیرد که در این صورت مجازات سنگین‌تری شامل حبس طولانی‌مدت خواهد داشت.


در ادامه برای اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید با مشاورین مجموعه ما در ارتباط باشید 

راه های ارتباطی

 

 

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

Average rating ۳.۱ / ۵. تعداد آرا: ۷

تا حالا رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

نوشته شده توسط وکیل پایه یک دادگستری تاریخ ارسال ۱۴۰۱/۱۱/۰۳ بدون نظر 2004 نمایش دسته کیفری

دیدگاه کاربران

هنوز کسی نظری ارسال نکرده است.شما اولین نفر باشید.


مطالب مرتبط