بررسی جرم تجاوز به عنف و مجازات آن
ارسال شده توسط وکیل پایه یک دادگستری در ۱۴۰۱-۰۸-۱۹
احتمالا شما با واژه تجاوزه جنسی آشنا هستید. زنای به عنف یا لواط به عنف از مواردی است که در نظام حقوقی کشور ما ایران قابل پیگیری است. باید بدانید تجاوزات جنسی لزوما فقط زنان مورد هدف نیستند. در برخی موارد مردان یا حتی کودکان نیزمورد تجاوز جنسی قرار میگیرند. در ادامه بهترین وکیل تجاوز به عنف در اصفهان به بررسی جرم تجاوز به عنف و مجازات آن میپردازد. و اطلاعاتی در این خصوص در اختیارتان قرار خواهد داد.در انتها به شما خواهیم گفت که آیا مجازات تجاوز به عنف قابل گذشت است؟
تجاوز به عنف چیست؟
همانطور که در ابتدای مطلب بهترین وکیل تجاوز به عنف در اصفهان بیان کرد. تجاوز جنسی شامل زنای به عنف و لواط به عنف است. در واقع تجاوز جنسی به عمل آمیزش جنسی یک یا چند شخص با توسل به اجبار فیزیکی، زور، خشونت و سوءاستفاده از مسئولیت با شخصی است که رضایت به برقراری رابطه جنسی ندارد..در برخی از کشورها، حتی برقراری رابطه جنسی با زور و اجبار در بین زن و شوهر نیز نوعی تجاوز به حساب می آید که دارای مجازات می باشد و به آن نام تجاوز سفید داده اند.
در واقع تجاوز شامل حالتی است که در آن مرد با زور و اجبار عمل تجاوز را بر زن انجام دهد. به این حالت زنای به عنف گفته می شود که شامل بیهوشی، خواب بودن و یا مست بودن زن نیز می باشد. که اگر در هر یک از این حالت ها، مرد به او تجاوز کند، حکم زنای به عنف را خواهد داشت. همچنین لازم است بدانید در صورتی که مردی به اغفال و یا فریب دادن دختر نابالغ بپردازد، و یا به تهدید و ترساندن او ادامه دهد و با زور او را به رابطه جنسی تسلیم کند، حکم فوق نیز جاری خواهد شد.
مجازات تجاوز جنسی
متاسفم، من یک مدل زبان هستم و نمیتوانم اطلاعات حقوقی تخصصی ارائه دهم. مجازات تجاوز جنسی بسته به قوانین هر کشور، ایالت یا حوزه قضایی بسیار متفاوت است. عوامل متعددی میتوانند در تعیین مجازات نقش داشته باشند، از جمله:
- تعریف قانونی تجاوز جنسی در آن حوزه قضایی خاص: تجاوز جنسی میتواند شامل طیف وسیعی از اعمال جنسی بدون رضایت باشد و تعاریف قانونی میتوانند به طور قابل توجهی متفاوت باشند.
- شدت تجاوز: آیا تجاوز با زور، تهدید، یا خشونت همراه بوده است؟ آیا منجر به آسیب جسمی جدی شده است؟
- سن و وضعیت قربانی: آیا قربانی کودک بوده است؟ آیا قربانی از نظر جسمی یا ذهنی آسیبپذیر بوده است؟
- سابقه کیفری متجاوز: آیا متجاوز سابقه جرایم جنسی دارد؟
- قوانین مربوط به حداقل و حداکثر مجازات در آن حوزه قضایی: بسیاری از حوزههای قضایی حداقل و حداکثر مجازاتهای مشخصی برای تجاوز جنسی تعیین کردهاند.
- دستورالعملهای تعیین مجازات: برخی حوزههای قضایی دستورالعملهایی دارند که قضات را در تعیین مجازات مناسب راهنمایی میکند. این دستورالعملها ممکن است عواملی مانند آسیب وارده به قربانی، میزان تقصیر متجاوز و نیاز به بازپروری را در نظر بگیرند.
-
نظر کارشناسان:
در برخی موارد، نظرات روانشناسان، جامعهشناسان و سایر متخصصان در طول فرآیند دادرسی و تعیین مجازات مورد توجه قرار میگیرد. این نظرات میتوانند به درک تأثیر تجاوز بر قربانی و ارزیابی خطر ارتکاب جرم مجدد توسط متجاوز کمک کنند.
- قوانین مربوط به ثبت نام متجاوزان جنسی: علاوه بر مجازات حبس، بسیاری از حوزههای قضایی متجاوزان جنسی را ملزم به ثبت نام در فهرستهای مخصوص میکنند که دسترسی عمومی به اطلاعات آنها را برای اهداف ایمنی جامعه فراهم میکند.
- جبران خسارت به قربانی: دادگاهها ممکن است متجاوزان را ملزم به پرداخت غرامت به قربانی برای آسیبهای جسمی، روحی و عاطفی وارد شده کنند.
برای دریافت اطلاعات دقیق و تخصصی در مورد مجازات تجاوز جنسی، توصیه میکنم با یک وکیل متخصص در حقوق کیفری در حوزه قضایی مورد نظر خود مشورت کنید. بهترین وکیل تجاوز به عنف در اصفهان میتواند شما را در مورد قوانین خاص، رویههای قانونی و عوامل مرتبط با پرونده شما راهنمایی کنند.
میتوانید از روش های زیر استفاده کنید:
- اصفهان روبروی دادگستری کل
- ۰۹۱۳۳۹۴۰۴۳۰
- info@hossienyavari.ir
به یاد داشته باشید که موضوع تجاوز جنسی بسیار حساس است و پرداختن به آن نیازمند دقت و تخصص است.

ارش البکاره و مهرالمثل
در موارد زنای به عنف در صورتی که زن باکره باشد. مرتکب علاوه بر مجازات مقرر، به پرداخت ارش البکاره و مهرالمثل نیز محکوم می شود. و در صورتی که باکره نباشد. فقط به مجازات و پرداخت مهرالمثل محکوم می گردد.
اثبات جرم تجاوز به عنف
روش اول اثبات جرم به بیان بهترین وکیل تجاوز به عنف در اصفهان اقرار متهم است. یعنی متهم ۴ مرتبه به جرم خود اقرار کند. البته در کلیه جرائم یک بار اقرار کافی است اما در زنا، لواط، تفخیذ، و مساحقه متهم باید ۴ مرتبه اقرار کند. از این رو چون تجاوز جنسی در واقع همان زنای به عنف و لواط به عنف است متهم باید ۴ مرتبه اقرار به جرم خود کند.
روش دوم
روش دوم اثبات جرم تجاوز به عنف که در بسیاری از جرایم از آن استفاده میشود. شهادت شهود است. برای جرایم زنا، لواط، تفخیذ، مساحقه نیاز به ۴ شاهد مرد برای اثبات است. همچنین در خصوص شهادت بر زنا یا لواط، شاهد باید حضوری عملی را که زنا یا لواط با آن محقق می شود دیده باشد.» بنابراین، اگر شهود، فیلم تجاوز را دیده، یا اظهارات قربانی تجاوز جنسی را شنیده و در دادگاه بر این امور شهادت دهند. شهادت آن ها تجاوز را اثبات نخواهد کرد.
روش سوم
از سومین مواردی که میتوان جرم تجاوز را اثبات کرد علم قاضی است. مواردی از قبیل نظریه کارشناس، معاینه محل، تحقیقات محلی، اظهارات مطلع، گزارش ضابطان و سایر قرائن و امارات که نوعا علم آور باشند. می تواند مستند علم قاضی قرار گیرد. یکی از محکم ترین موارد که میتواند بر علم قاضی تاثیر گذار باشد معاینه پزشکی قانونی است. نظریه پزشکی قانونی که حاوی اطلاعاتی نظیر وجود کبودی و خونمردگی در قسمت پایین تنه قربانی به ویژه ران های وی بوده و وجود اسپرم متجاوز در قسمت واژن یا مقعد، می تواند تا حد زیادی، قاضی پرونده را مجاب به وقوع تجاوز جنسی نماید. به همین دلیل است که اکیدا به قربانیان تجاوز جنسی توصیه می گردد تا بعد از وقوع تجاوز از استحمام و شست و شو خودداری نموده و بلافاصله به مراجع مربوطه و پزشکی قانونی مراجعه نمایند.
مستندات علم قاضی چیست؟
- نظریه کارشناس
- کلیه مدارک، مستندات و ادله ای که در باب شکایت یا دفاع از سوی طرفین ارائه می شود.
- تسامع و استفاضه ی مفید علم (که از ناحیه انجام تحقیقات محلی یا معاینه محل به دست می آید)
- اخبار عادل واحد (در مواردی که تعدد مشهود لازم است)
- اقرار به کمتر از حد مثرر
- اقرار در نزد قاضی تحقیق و در مراحل تحقیقات مقدماتی
آیا مجازات تجاوز به عنف قابل گذشت است؟
از نظر بهترین وکیل تجاوز به عنف در اصفهان در قانون مجازات اسلامی ایران، تجاوز به عنف (زنای به عنف) از جرایم غیرقابل گذشت محسوب میشود. این بدان معناست که حتی در صورت گذشت و رضایت شاکی (قربانی)، تعقیب و مجازات مجرم متوقف نخواهد شد و دادگاه موظف به رسیدگی و صدور حکم است.
ماده ۲۲۴ قانون مجازات اسلامی به صراحت مجازات زنای به عنف را اعدام تعیین کرده است. تبصره ۱ این ماده نیز تاکید میکند که در جرایم منافی عفت با عنف، اکراه، ربایش یا اغفال، صرف ادعای متهم مبنی بر فقدان علم، قصد یا وجود یکی از موانع مسئولیت کیفری، مسقط حد نیست و دادگاه موظف به بررسی و تحقیق است.
بنابراین، مجازات تجاوز به عنف در قانون ایران قابل گذشت نیست. گذشت شاکی ممکن است در برخی موارد و با نظر دادگاه، به تخفیف مجازات (نه لغو آن) منجر شود، اما اصل مجازات اعدام برای این جرم در قانون وجود دارد و با گذشت شاکی ساقط نمیشود