وکیل کیفری
ارسال شده توسط وکیل پایه یک دادگستری در ۱۳۹۸-۰۳-۰۴وکیل کیفری کیست؟
وکیل کیفری شخصی است که پس از سپری کردن تحصیلات دانشگاهی یا حوزوی و کسب دانش لازم در علم حقوق و فقه، در آزمون کانون وکلا پذیرفته شده و دارای پروانه معتبر وکالت است و با توجه به علاقه و تخصص در زمینه امور جزایی و کیفری و تسلط نسبی بر قوانین مجازات اسلامی، آیین دادرسی کیفری، مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مبارزه با مواد مخدر و مانند آن، اکثرا در زمینه های جزایی و کیفری قبول وکالت می کند و تمرکز حرفه ای شغل وکالت خود را در امور کیفری و جزایی قرار داده است.
وکیل متخصص امور کیفری
یکی از مهمترین و دشوارترین و در عین حال حساسترین وکالتها، وکالت دعاوی کیفری است که به شدت نیازمند علم و تبحر و سرعت عمل وکیل بوده و در این نوع وکالت نحوه بیان جملات حتی گاهی میتواند مرز بین مجرمیت و برائت باشد و تجربه وکیل کیفری در این مدل بسیار راهگشاست. ولی متاسفانه دیده شده بعضی از همکاران بیتوجه به حساسیت این موضوع پرونده را میپذیرند و گاها خسارات جبرانناپذیری به موکل وارد میکنند..
ابزارهای لازم برای همه وکلا و از جمله وکیل کیفری
ابزار کار وکیل و از جمله وکیل کیفری کلمه و جمله و کلام است. از این جهت بین وکالت، معلمی، وعظ و خطابه و برخی مشاغل دیگر مشابهت وجود دارد. اما در وکالت نفس بیان مطلب یا ایجاد مفاهیم خاص در ذهن مخاطب یا دلالت و نصیحت هدف نیست بلکه، از ابزار کلمه و کلام برای اثبات مدعی و اثبات حق یا بیحقی استفاده میکند. از این رو استفاده از این ابزارها باید توام با علم و آگاهی کامل باشد. برخی ابزارها و آگاهیها برای همه وکلا لازم است و بعضی دیگر مختص وکیل جنایی است.
واضح است که این (چیزها) باید با نظام حقوقی که وکیل در آن کار میکند و همین طور با ساختار اجتماعی، اخلاقی و فرهنگی سرزمین محل کار وکیل سازگار باشد.
اطلاع و علم به عناوین مجرمانه مختلف و تشخیص تفاوتهای آنها مانند اینکه با بررسی ارکان جرم متوجه شود جرم مذکور سرقت است یا خیانت در امانت از لزومات یک وکیل کیفری متخصص میباشد.
ابزار کار تخصصی وکیل کیفری
کسی که قصد کار تخصصی در دادگاه کیفری را دارد و وکیل کیفری میباشد به ابزارهای بیشتری نیازمند است که عبارتند از :
الف) پزشکی قانونی :
وکیل جنایی ناچار باید با این رشته و شقوق آن آشنایی کافی داشته باشد تا در دفاع مجبور به قبول چشم بسته و ((دربست)) نظریات کارشناسی پزشکان قانونی نباشد. امروزه پزشکی قانونی در شقوق مختلف نظیر آسیبشناسی قانونی و دیرینهشناسی قانونی (علم بررسی استخوانهای به دست آمده) و جز آن به حدی پیشرفت کرده که کار این متخصصان گاهی شبیه به شعبدهبازی یا اعجاز به نظر میرسد.
ب ) اسلحهشناسی:
در کشور ما قتل با سلاح گرم چندان متداول نبوده اما اخیرا مواردی از این نوع بسیار دیده میشود. قتل با سلاح گرم بعضی اوقات سوالات و ابهامات بسیار پیچیدهای را مطرح میکند که حل آن مستلزم آشنایی با انواع سلاح گرم، طرز کار و مشخصات و مختصات آنهاست.
پ ) پلیس علمی:
در بسیاری از پروندههای جنایی – و شاید همه آنها – آثاری از اقدامات پلیس علمی در زمینههایی همچون شناسایی آثار انگشت، گردآوری آنچه در صحنه جنایت باقیمانده، کشف جعل وجود دارد.
مواد خواندنی:
مطالعه صفحه حوادث روزنامه – با دید نقادانه – خواندن کتابهای مشتمل بر شرح پروندههای مهم وکلای چیره دست و بالاخره کتابهای جنایی و پلیسی (نظیر آثار آگاتاکریستی، ارل استانلی گاردنر و میکی اسپلین) به وکلای جنایی توصیه میشود. آموزشهای میدانی به وکلای جوانی که قصد ورود به کارهای جنایی – یا کیفری دیگر – را دارند توصیه میکنم هر اندازه که میتوانند به عنوان تماشاچی در دادگاههای جنایی حاضر شوند و بر آنچه میگذرد، ناظر باشند. علاوه بر این دیدن فیلمهای مربوط به مسائل کیفری که صحنههای دادگاه در آن فراوان است میتواند مفید باشد. اگرچه این دادگاهها – به علت حضور هیات منصفه – شباهت چندانی با دادگاههای ما ندارد.
مدارک لازم جهت طرح پرونده کیفری چیست؟
۱- تنظیم شکوائیه
۲- کپی شناشنامه و کارت ملی شاکی
۳- وکالت نامه وکیل در صورت داشتن وکیل
۴- مشخصات مشتکی عنه (در صورت مشخص بودن)
در دعوای کیفری علاوه بر مجازات متهم طبق قانون مجازات اسلامی در مواردی مجرم محکوم ملزم به جبران خسارات وارده به شاکی می باشد.
در دعاوی کیفری با توجه به اهمیت جرایم و تخصصی بودن آن و به دلیل ضمانت اجرای آن که مجازات قانونی می باشد، پس بنابراین بهتر است شاکی و متهم با وکیل کیفری مجرب و با تجربه مشورت و مشاوره حقوقی نموده تا با اخذ تصمیم درست و در کوتاهترین زمان ممکن به بهترین نتیجه برسند.
وکیل کیفری بر خلاف وکیل حقوقی نمی تواند در کلیه دعوای کیفری قبول وکالت نماید، از جمله دعاوی کیفری ای که قابلیت طرح در دیوان عالی کشور را دارد، این نوع دعاوی را فقط وکلای پایه یک می تواند قبول وکالت نماید.
نکات کلیدی در انتخاب وکیل کیفری
این روزها که تعداد وکلای دادگستری افزایش یافته است، سوالی که پیش میآید این است که در انتخاب وکیل چه معیارهایی را رعایت کنیم؟
در انتخاب یک وکیل احساس مسئولیت فرد امری اساسی خواهد بود ؛زیرا رابطه وکیل و موکل مبتنی بر اعتماد طرفین است.
وکیل از راههای قانونی و پیچوخمهایی که در قوانین میشناسد، میتواند موکل را فریب دهد یا کار او را به تعویق بیندازد؛ بنابراین باید وکیلی را انتخاب کرد که اخلاقمدار باشد.
برای شناخت بهتر از وکیل مناسب میتوان از مشورت یا مشاوره با چند وکیل و مقایسه راهنماییهای آنان استفاده کرد؛ در این صورت میتوانیم وکیلی را که آگاهی بیشتر و تجربه بیشتری در پروندههای درست و موفق داشته را انتخاب کنیم.
اما این نکته را نیز باید در نظر داشت که تجربه و آگاهی در امر وکالت به هیچ عنوان به سن و سال بر نمیگردد؛ چه بسا ممکن است وکلای جوانی در این حرفه فعالیت کنند که آگاهی آنها از برخی وکلای باسابقه بسیار بیشتر باشد. همچنین دستمزد نیز میتواند معیار دیگری برای انتخاب باشد؛ زیرا برخی از وکلا در حال حاضر از تعرفهای که برای آنها مشخص شده تبعیت نمیکنند؛ بنابراین منصف بودن وکیل نیز میتواند یکی دیگر از معیار های انتخاب درست باشد.
همه جوانب را بسنجیم
معمولاً در انتخاب وکیل، کسانی که خود اطلاعاتی از ویژگیهای مثبت وکیلی خاص دارند یا به دلیل تجربه موفق شخصی دیگر وکیلی را میشناسند، بهتر است به همان فرد مراجعه کنند.
در مجموع، مهمترین عامل در انتخاب یک وکیل، فارغ از مسائل فنی و حقوقی، خصوصیات اخلاقی و حسن شهرت و اعتمادی است که اشخاص مختلف به وکیل دارند و به این عامل مهم همواره باید توجه داشت.
از سوی دیگر، لازم است وکیل در حوزه مرتبط با دعوایی که در دادگاه دارید، مهارت کافی هم داشته باشد. مثلاً اگر دعوی شما کیفری است از دوستان و آشنایان خود بخواهید که یک وکیل که بیشتر پروندههای کیفری را بر عهده میگیرد، به شما معرفی کنند.
فریب افراد سودجو را نخورید!
نکته قابل توجه این است که مراقب باشید فریب افراد سودجو را نخورید. متاسفانه مانند هر حرفه دیگری حتی در لباس وکالت کسانی پیدا میشوند برای بهدست آوردن پرونده وعدههای دروغین میدهند یا خود را منتسب به فلان شخص و یا فلان ارگان و نهاد معرفی میکنند تا رضایت و اعتماد شما را جلب کنند.
لازم است بدانید چنین افرادی فقط به دنبال منافع شخصی خود هستند و نمیتوانند وعدههای دروغی را که به شما دادهاند، عملی کنند. احدزاده تاکید میکند: گاه چنین افرادی از تشکیلات سازمانیافته هم بهرهمند هستند و ظاهر غلطاندازی دارند که شما را در موقعیت خاص فریب میدهند.
پس بهتر است تنها به وکلایی اعتماد کنید که در کنار دانش حقوقی کافی، تجربه لازم داشته باشند. همین دو ابزار برای وکیل موفق کافی است تا در پرونده شما نتیجه بگیرد و اگر دیدید وکیلی با این دو امتیاز نتوانسته نتیجه مطلوب بگیرد، این ناکامی را به پای عوامل دیگر مانند دلائل و مدارک پرونده و قوت و ضعف ادله خود بگذارید، نه وکیل!.
چه اختیاراتی به وکیل بدهیم؟
وکالتنامهای که بین وکیل و موکل تنظیم میشود و به امضا میرسد شامل اطلاعاتی از جمله حدود اختیارات وکیل است؟ همان طوری که در مواد ۳۵ و ۳۶ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب (در امور مدنی) به خوبی به آن اشاره شده است، وکیل در دادگاهها تمام اختیارات راجع به دادرسی را داراست مگر مواردی که موکل آنها را از وی سلب کرده باشد.
اصولاً وکیل در وکالتنامه تکلیف به تصریح و ذکر اختیارات مندرج در مواد ۳۵ و ۳۶ قانون یاد شده را دارد که بر حسب موقعیت و وضعیت دادرسی تشخیص میدهد که چه مواردی را از موکل کسب اختیار کند.
ممکن است در یک دادرسی وکیلی نیازی نداشته باشد عین ۱۴ مورد از اختیارات را داشته باشد و ممکن است در مواردی هم همه آنها را نیاز داشته باشد. برای مثال، در مواردی که شما به وکیل اجازه میدهید که فقط پرونده را مطالعه کند، لازم نیست که همه موارد را جزو اختیارات وکیل در وکالتنامه تصریح کنید.
بلکه از وی بخواهید که این وکالتنامه فقط برای مطالعه تنظیم شود چراکه ممکن است شما بخواهید پس از کسب اطلاع از محتویات پرونده، وکالت آن را به وکیل دیگری بدهید یا برعکس اگر شما وکالت در دادرسی را به وکیل دادید، بهتر است انتخاب اختیارات را به انتخاب وکیل بسپارید چون وی بهتر از شما و هر کس دیگری میداند، کدامیک مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
بنابراین، شایسته است در چنین مواردی به وکیل خود اعتماد داشته باشید. هرچه وکیل در دادرسی از اختیارات بیشتری برخوردار باشد، قدرت مانور و تصمیمگیری وکیل نیز در دادرسی در موقعیتهای حساس بیشتر و بهتر میشود.
پیگیری تخلفات وکیل
در صورتی که نسبت به خدمات وکیل اعتراض داشته باشیم باید برای پیگیری آن به کجا مراجعه کنیم؟ اصولا هر صنفی و تشکیلاتی دارای نظامنامهای است که اعضای آن مطابق قوانین و مقررات در حوزه حرفهای خود فعالیت میکنند؛ حرفه وکالت نیز مانند طبابت و سایر حرف از این امر مستثنی نیست.
از نظر حرفهای اگر وکیلی در چارچوب رفتار و عملکرد سازمانی خود، مرتکب تخلفی شود، مرجع رسیدگی به این شکایات و اعتراضات، دادسرای کانون وکلای دادگستری مستقر در کانون وکلاست و اشخاص میتوانند با مراجعه به این دادسرا شکایت خود را پیگیری کنند.
به اقتضای صنعتی شدن جوامع، روابط اجتماعی نیز با پیچیدگیهایی روبهرو میشود؛ به عبارت دیگر به همان میزانی که جوامع از پیشرفت، توسعه برخوردار میشوند، روابط حقوقی و اجتماعی افراد در جامعه نیز، از لحاظ حقوقی دشوار و پیچیدهتر میشود، به گونهای که نه تنها دیگر حل مسائل و مشکلات حقوقی از عهده افراد عادی خارج میشود، بلکه حتی در برخی دعاوی و پروندهها دیده میشود که تیمهای حقوقی مجرب متشکل از حقوقدانان و وکلای باسابقه برای حل مسالهای ساعتها با یکدیگر همکاری میکنند.
بر همین اساس، در ایالات متحده آمریکا و برخی کشورهای توسعهیافته، روز به روز بر اهمیت توسعه موسسات حقوقی و در اختیار داشتن وکلا و یا مشاوران حقوقی مجرب به صورت تیمی افزوده میشود.
پرونده های کیفری خود را به ما بسپارید
ما مفتخر هستیم با به کارگیری بهترین وکیل کیفری اصفهان که در هر یک از حوزهای خاص همچون دعاوی کیفری، دعاوی حقوقی، دعاوی خانواده و ثبتی، تخصص و تجربه کافی را دارا میباشد و سالهاست که در این حوزه فعالیت میکند، این انتخاب را آسان کرده و پس از مراجعه به دفتر ما و تنظیم قرارداد وکالت و ارائه مشاوره حقوقی و بررسی اسناد و مدارک پرونده پرونده شما رسیدگی میشود. در صورت هرگونه ابهام میتواند با ما تماس بگیرد.