وکیل ابطال رای داوری اصفهان
ارسال شده توسط وکیل پایه یک دادگستری در ۱۴۰۰-۱۱-۲۰برخی اوقات طرفین یک دعوا تمایلی ندارند که حل دعوا را به دادگاه واگذار کنند و وارد پروسه دادرسی شوند بلکه در دعوای خود از داور استفاده می کنند. داوری که انتخاب میکنند، باید بر اساس قانون دارای شرایطی باشد و آرایی که صادر می شود قابل تجدیدنظر یا واخواهی نیست بلکه تحت شرایطی قابل ابطال است. در ادامه با وکیل ابطال رای داوری اصفهان همراه باشید تا این موضوع را بیشتر بررسی کنیم.
ویژگی های رای داور
- قابلیت بلا اثر شدن
- اصل فراغت از رسیدگی
- موجه و مستدل بودن
- نسبی بودن آرای داوری
- قابل استناد بودن آرای داوری در برابر اشخاص ثالث
- نسبی بودن آرای داوری
یکی از ویژگی های مهم دیگر، توافق طرفین است. اگر اصحاب دعوا خارج از آن به توافق برسند، رای داور باطل می شود. نکته دیگر این است که داور حق تغییر رای صادره را ندارد.
شرایط رای داوری از زبان وکیل ابطال رای داوری اصفهان
موارد اجباری
نام و نشانی طرفین
برای اینکه مشخص شود رای مربوط به چه کسانی است، لازم است در رای داوری مشخصات طرفین از جمله نام و نشانی نوشته شود و اگر شخص سومی نیز در دعوا نقش داشت باید نام او نیز درج شود.
مبانی رای
ذکر شیوه ای که داور بر اساس آن رای قطعی را صادر کرده است نیز اجباری است.
سایر مواردی که درج آنها الزامی است، شامل موارد زیر است:
- خواسته دعوا
- ادعاها و دفاعیات
- نام و امضای داوران
- نوشتن حد نصاب در صدور رای
- کتبی بودن
موارد اختیاری
مواردی همچون، ذکر تاریخ صدور رای، اشاره به موافقتنامه، یادآوری تخصص داوران و محل داوری محتویاتی است که ذکر آنها اختیاری است.
مهلت زمان صدور رای
اگر اصحاب دعوا درباره مهلت داوری توافق نکرده باشند بر اساس ماده ۴۸۴ مدت آن ۹۰ روز است. اگر آرای داوری بعد از مهلت مقرر صادر شود باطل و قابلیت اجرا ندارد.
در صورتی که اصحاب دعوا با همدیگر به توافق نرسند داور دعوا به مدت سه ماه وقت دارد تا رای خود را در مورد دعوا صادر کند اگر رای بعد از مدت تعیین شده صادر شده باشد در صورتی که طرفین آن را نپذیرند از اعتبار خارج است
ابطال رای داوری چگونه اتفاق می افتد؟
برای ابطال رای داوری استناد به ماده ۴۸۹ قانون آیین دادرسی مدنی کافی است و بر اساس مواردی که در این ماده بیان شده است، رای داوری باطل و قدرت اجرایی نخواهد داشت. نکته حائز اهمیت در ابطال توجه به مهلت قانونی اعتراض است.
رای داوری در موارد زیر باطل است و قابلیت اجرایی ندارد :
۱- رای صادره مخالف با قوانین موجد حق باشد.
۲- داور نسبت به مطلبی که موضوع داوری نبوده رای صادر کرده است.
۳- داور خارج ازحدود اختیار خود رای صادر نموده باشد. دراین صورت فقط آن قسمت از رای که خارج از اختیارات داور است ابطال می گردد.
۴– رای داور پس از انقضای مدت داوری صادر و تسلیم شده باشد.
۵- رای داور با انچه در دفتر املاک یا بین اصحاب دعوا در دفتر اسناد رسمی ثبت شده و دارای اعتبار قانونی است مخالف باشد.
۶- رای به وسیله داورانی صادرشده که مجاز به صدور رای نبوده اند.
۸- قرارداد رجوع به داوری بی اعتبار بوده باشد.
مهلت درخواست ابطال از زبان وکیل ابطال رای داوری
از روزی که رای داور ابلاغ شود اصحاب دعوا می توانند ظرف مدت ۲۰ روز در دادگاه صالحه درخواست ابطال رای دادگاه را بدهند. اما هر کدام از طرفین دعوا در خارج از کشور اقامت داشتند ۲ ماه بعد از ابلاغ رای داور برای درخواست ابطال فرصت دارند. اگر فردی عذر موجه داشته باشد زمان تعیین شده از زمان عذر برای او محاسبه می شود.
وکیل ابطال رای داوری